FAQ

Algemene vragen

3-DEE virtuele tours laten je toe om een bestaande locatie op een interactieve en gedetailleerde manier te bekijken, alsof je fysiek aanwezig bent, maar dan van eender welk mobiel toestel waar en wanneer je wilt. Nadat we de scan hebben gemaakt, personaliseren we de 3-DEE virtuele tour zodat het zowel voor interne (onboarding & veiligheid) als externe doeleinden (onboarding, product placement & klantbeleving) gebruikt kan worden.

Om een 3-DEE virtuele tour te maken, komen we eerst en vooral langs op de locatie. Hier plaatsen we een camera strategisch op verschillende plaatsen, waar de camera vervolgens 360 graden zal draaien. Op deze manier worden er panorama’s gecreëerd die vervolgens aan elkaar worden geplakt om een virtuele tour te creëren. Bij 3-DEE worden enkel de beste materialen gebruikt. Daarom maken we gebruik van een camera die werkt op basis van infraroodstralen. Daarnaast kan er ook in de virtuele tour gemeten worden en kunnen er ook gedetailleerde vloerplannen geleverd worden.

Het grootste verschil zit in het feit dat een video op een passieve manier bekeken wordt, terwijl een 3-DEE virtuele tour op een actieve manier ontdekt wordt. Meer specifiek zorgt een 3-DEE virtuele tour dat de virtuele tourbezoeker zelf kan beslissen wat hij/zij wil ekijken, zonder te moeten wachten of door te spoelen in een video. Dat zorgt er niet alleen voor dat de persoon sneller kan vinden waar hij/zij naar op zoek is, maar ook dat de persoon langer op de website zal blijven en zo de online visibiliteit zal verhogen.

Afhankelijk van de personalisatie en de grootte van de locatie, kunnen we binnen de 48 uur na het scannen van de locatie, de ruwe versie van de virtuele tour bezorgen.

Features

Bij 3DEE gaan we ervan uit dat alles mogelijk is. Daarom willen we altijd dat onze klanten hun wensen kenbaar maken om er zeker van te zijn dat ze het beste krijgen. Wanneer een bepaalde functie nog niet in ons aanbod zit, betekent het niet dat we het niet mogelijk kunnen maken. Heb je een bepaalde voorkeur van feature? Laat het ons weten en dan bekijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Onze camera werkt op basis van infraroodstralen. Dat betekent dat we tot op 99% nauwkeurig kunnen meten in de virtuele tour. Om exact(er) te kunnen meten is het aangeraden om recht en nauwkeurig te meten. Daarom adviseren we om zowel in het vloerplan als in de virtuele tour zelf te meten en ook om op verschillende standpunten te staan. Op die manier is de meting zo precies en zo correct mogelijk.

Uiteraard! We kunnen de virtuele tour vertalen in de taal naar keuze, zodat je de juiste taal kan integreren op de juiste webpagina. Daarnaast is het ook mogelijk om in de virtuele tour zelf de taal te veranderen.

Tuurlijk! De 3-DEE virtuele tour bestaat uit twee lagen: de scan van de locatie en de personalisatie. Eenmaal we de ruimte(s) gescand hebben, kunnen we de scan niet meer aanpassen. Om toch iets te veranderen, moeten we de ruimte(s) in kwestie opnieuw scannen met onze camera.. Alle personalisaties zoals: foto’s, video’s, weetjes, websitepagina’s, pop-ups enzovoort. kunnen op eender welk moment worden aangepast.

Prijs

De kostprijs van een 3-DEE virtuele tour is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben: de grootte van de locatie, het aantal details dat in beeld gebracht moeten worden en de personalisatie een invloed op de prijs Elke offerte wordt op maat van en in samenspraak met de klant gemaakt.

Buiten de éénmalige kost om de 3-DEE virtuele tour te maken, is er maandelijks nog een kost om de virtuele tour te hosten, technische ondersteuning te krijgen en de statistieken op eender welk moment te kunnen raadplegen.

Nee, we kunnen de 3-DEE virtuele tour offline halen en vervolgens weer online zetten, zonder dat je hier maandelijkse kosten voor moet betalen. Wanneer je de 3-DEE virtuele tour terug online wenst te zetten om te raadplegen, wordt hier enkel de heractivatiekost voor aangerekend. Dit wordt tijdens het intakegesprek toegelicht.

Scannen

Nee hoor, aangezien we enkel onze camera nodig hebben om de scan te kunnen maken, kunnen we overal komen scannen.

De tijd om scan te maken is afhankelijk van de grootte van de locatie, de locatie zelf (bv. Of de vloer recht is, veel muren heeft of één open ruimte is…) en de mate waarin er gedetailleerd moet worden gescand. Wanneer de offerte wordt opgemaakt, wordt er ook een schatting gemaakt van de tijd die nodig zal zijn om de virtuele tour te maken. Vervolgens worden alle scans aan elkaar geplakt om er een virtuele tour van te maken.

We bezorgen je een checklist met tips & tricks waar je best op kan letten om je locatie scanproof te maken.

Absoluut! We zijn wel afhankelijk van het weer doordat onze camera werkt op basis van infraroodstralen. Wanneer er te veel zon is, moeten we bijvoorbeeld wachten tot dat de zon draait of op een ander moment terugkomen. Bij regen kunnen we buiten sowieso niet scannen.

We hechten veel belang aan de veiligheid van zowel jouw huisdier als onze camera. Als je huisdier niet aanwezig is in de ruimte die we op dat moment scannen, is er geen enkel probleem.

Voorafgaand aan de scan moet er iemand aanwezig zijn om de deur te openen en de locatie samen met ons te overlopen. Tijdens de scan hoef je niet aanwezig te zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat er iemand aanwezig is voordat we starten met de scan om de volledige locatie met ons te overlopen.

De scan wordt gemaakt in de staat waarin het pand en de locatie zich bevinden op dat moment. Dat betekent dat de virtuele tourbezoeker de “rommel” zal zien. We kunnen dit minder zichtbaar maken , maar dit zal een effect hebben op de gebruikservaring. Daarom raden we aan om de locatie op te ruimen vooraleer we langskomen.

In principe is dit geen probleem. Houdt er wel rekening mee dat deze mensen op de 3-DEE virtuele tour zullen staan en mogelijk bewegen. Zo kan het bijvoorbeeld dat vanuit het ene perspectief niemand in de ruimte aanwezig is, maar dat er vanuit een ander perspectief plots drie personen in die ruimte aanwezig zijn. We kunnen de gezichten ook blurren, dus de mensen zullen onherkenbaar gemaakt worden. Maar denk er goed over na of dit de gebruikservaring is die je wenst.

Veiligheid

3-DEE virtuele tours kunnen beveiligd worden door een wachtwoord toe te voegen aan de virtuele tour. Hierdoor kunnen enkel degenen met het wachtwoord de 3-DEE virtuele tour bekijken. Daarnaast kunnen we confidentiële informatie onzichtbaar maken door die te vervagen. Tenslotte kunnen we ook camerastandpunten afzetten om ervoor te zorgen dat buitenstaanders bijvoorbeeld geen toegang hebben tot die ruimte, maar insiders wel.

We kunnen vertrouwelijke informatie onscherp maken, zodat deze niet zichtbaar is. Dit omvat alles van persoonlijke informatie, camera’s en alarmen, tot gezichten of andere voorwerpen.

We kunnen camerastandpunten uitschakelen om ervoor te zorgen dat externe personen geen toegang hebben tot die ruimte, maar dat de interne personen hier wel toegang tot hebben.

Dat kunnen we zeker! We kunnen alles vervagen zodat het onzichtbaar wordt.

Gebruik

Goed nieuws! Om een 3-DEE virtuele tour te raadplegen, hoef je geen software te installeren. Je hebt enkel een stabiele internetverbinding nodig.

Absoluut! Je kan de link van de virtuele tour of de link van de website waar de 3-DEE virtuele tour is geïmplementeerd kopiëren en delen. Daarnaast kan je de deelpictogrammen uit de virtuele tour gebruiken om de 3-DEE virtuele tour via verschillende sociale media te delen.

Jobs

Superleuk dat je een deel van ons team wilt worden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten. Bekijk zeker de verschillende vacatures of solliciteer spontaan op onze website en stuur vervolgens je cv en motivatiebrief naar hello@3-dee.be

Superleuk dat je een deel van ons team wilt worden. Bij 3-DEE zijn we altijd opzoek naar stagiaires die ons team willen komen versterken. Stuur je cv en motivatiebrief naar hello@3-dee.be, voeg de periode dat je een stage wilt doen en wat voor soort stage dat je zoekt en we zullen je snel terug contacteren om de verder stappen te bespreken!

Superleuk dat je ons powerteam wilt joinen! Bekijk zeker onze openstaande vacatures via deze link. Vind je niet de vacature van je dromen? Dan kan je altijd open solliciteren. Stuur je cv en motivatiebrief naar hello@3-dee.be . Vermeld zeker wat je jezelf ziet doen binnen 3-DEE en wie weet ben jij wel onze missing link.

Ben jij de volgende?
Let's talk!