Start it @KBC

Pilar: Security - Customer Experience
Security
Customer Experience

Security

Uitdagingen

  • Brandprocedures: Start it @KBC is het grootste acceleratorprogramma in België. Zo’n 130 start ups kunnen in hun hubs terecht. Aangezien niet elk teamlid van elke start-up en niet elk teamlid van Start it @KBC elke dag in de co-working space zitten, kan het zijn dat ze de brandoefening missen. Bijgevolg bestaat de kans dat ze niet weten hoe ze moeten evacueren, waar de nooduitgangen en handbrandmelders zich bevinden en hoe ze de brandblussers moeten gebruiken.
  • Schade: in het geval van schade kan de staat van de volledige co-working space niet aangetoond worden, buiten aan de hand van foto’s.
  • Offertes opvragen: regelmatig worden er events georganiseerd, waarbij er af en toe POS materiaal of andere decoratiestukken besteld moeten worden. Start it @KBC doet hierbij beroep op verschillende leveranciers, wat ervoor zorgt dat deze allemaal ook fysiek moeten langskomen om zaken op te meten. Bijgevolg moet er ook elke keer iemand van het Start it @KBC team aanwezig zijn.

 

Oplossingen

  • Brandprocedures: bij 3-DEE vertrekken we vanuit één virtuele tour en personaliseren we die vervolgens naar de behoefte van de klant. Bij Start it @KBC werd er daarom zowel een interne als externe virtuele tour gemaakt. Bij de interne virtuele tour werden de nooduitgangen in kaart gebracht, zodat de (personeels)leden weten waar deze nooduitgangen zich bevinden in het geval van brand. Daarnaast is het ook mogelijk om de verschillende brandprocedures ook in de virtueel tour te implementeren zodat zowel de interne medewerkers als de externe bezoekers weten wat ze moeten doen in het geval van brand, elektriciteitspanne, CO2 vergifiting enz.
  • Schade: doordat de 3-DEE virtuele tour wordt gemaakt door een camera op verschillende punten in een locatie te zetten, kan de locatie ook vanop verschillende standpunten bekeken worden. Daarnaast wordt er een 4K camera gebruikt om de panorama’s te scannen, waardoor de virtuele tour in detail geraadpleegd kan worden. Bij het maken van de virtuele tour wordt bovendien ook een vaste datum gelinkt, waardoor de staat voor de schade aangetoond kan worden.
  • Offertes opvragen: dankzij de 3-DEE virtuele tour, de gedetailleerde vloerplannen en de geïntegreerde meetfunctie kunnen leveranciers nu vanop afstand offertes bezorgen. Zo kunnen ze exact de afmetingen zien van de verschillende ruimtes, muren, vloeren en objecten meten en de volledige locatie bekijken en herbekijken om te zien welk materiaal ze het best kunnen meenemen.

Customer Experience

Uitdaging

  • Klantbeleving optimaliseren: aangezien de Start it @KBC hub in Antwerpen 1200 m2 is, is het niet altijd gemakkelijk voor leden en mentoren om hun geboekte meetingroom terug te vinden. Bijgevolg boeken ze vaak dezelfde meeting room, zodat ze weten waar dit zich bevindt. Daarnaast worden er heel wat events georganiseerd voor de leden, maar aangezien niet iedereen zijn/haar mails leest, is de opkomst voor sommige events beperkt. Bovendien is het niet altijd duidelijk wat start-ups kunnen verwachten van het Start it @KBC traject, waardoor de verwachtingen niet altijd overeenkomen met de realiteit.
  • Kwalitatievere leads: het Start it @KBC team is enkel op kantoor tijdens de kantooruren. Bijgevolg kunnen geïnteresseerden die bijvoorbeeld in het weekend of na de werkuren willen langskomen niet zien hoe de co-workingspace eruitziet. Daarnaast zijn er soms meerdere partijen betrokken bij het kiezen van een co-workingspace, waardoor meerdere agenda’s naast elkaar gelegd moeten worden om een gepaste datum te vinden. Bijgevolg kan het beslissingsproces soms veel langer duren dan nodig zou zijn. 

 

Oplossing

  • Klantbeleving optimaliseren: aangezien Start it @KBC samenwerkt met een platform om meeting rooms te boeken, werd dit mee geïntegreerd in de virtuele tour. De zoekfunctie en de mini-map vergemakkelijken de zoektocht naar de meeting room, aangezien iedereen zich gemakkelijk kan oriënteren in het gebouw. Daarnaast werd er ook informatie, behind the scenes beelden geïmplementeerd in de virtuele tour zodat de startups weten wat ze kunnen verwachten van een Start it @KBC trajet. Tenslotte, werden ook de events mee in de interactieve tour geïntegreerd op de verschillende manieren, zodat de leden elke keer up tot date blijven als ze de virtuele tour bekijken.
  • Kwalitatievere leads: in tegenstelling tot de gebruikelijke kantooruren, is de 3-DEE interactieve tour 24/7 beschikbaar op elk mobiel toestel. Aangezien het op de Start it @KBC website wordt geïmplementeerd, boost het bovendien ook hun online visibiliteit. Hierdoor kunnen ze op een organische manier ook mensen bereiken die een co-working space of acceleratorprogramma zoeken. Doordat de 3-DEE interactieve tour bovendien op een gedetailleerde en realistische manier de hub weergeeft, weten de prospecten ook wat ze kunnen verwachten. Wanneer ze dan effectief een afspraak maken om de hub fysiek te bezoeken is de kans groter dat ze uiteindelijk deze co-working kiezen. Bovendien hoeft niet iedereen zich nog fysiek te verplaatsen, waardoor alle agenda’s ook niet meer gematched moeten worden en het beslissingsproces versneld kan worden.

Are you next?
Let's talk!