Hotel Ter Elst

Pilar: Security - Customer Experience
Security
Customer Experience

Security

Uitdagingen

  • Schade: Hotel Ter Elst is een groot en bekend hotel in Antwerpen. Hoewel ze vaak eventruimtes verhuren en de kans op een natuurramp, brand of ander ongeval altijd wel mogelijk is, zijn er voorlopig geen manieren om de staat voor de ramp aan te tonen, buiten een paar foto’s die op de server staan.
  • Offertes opvragen: dankzij haar verschillende event- en meetingrooms, organiseren verschillende bedrijven vaak events in Hotel ter Elst. Hiervoor moeten hun klanten vaak met verschillende potentiële leveranciers afspreken en moet er ook altijd iemand van het Ter Elst team aanwezig zijn. In drukke periodes is het mogelijk dat het daarom langer duurt vooraleer er een moment gevonden kan worden dat in de agenda’s van alle partijen past. Bovendien is het ook niet efficiënt om op deze manier te werken en is het ook mogelijk om daardoor sales te verliezen.

 Oplossingen

  • Schade: aangezien de 3-DEE virtuele tour op een specifieke dag wordt gescand, wordt er ook automatisch een datum gelinkt aan de virtuele tour. Dit betekent dat in geval van schade kan worden aangetoond hoe de locatie eruitzag vooraleer de schade optrad. Daarnaast wordt de virtuele tour met een 4K camera gescand op verschillende punten in de locatie, wat ervoor zorgt dat de staat van de locatie voor de schade op verschillende plaatsen op een gedetailleerde manier bekeken kan worden.
  • Offertes opvragen: wanneer er offertes moeten worden opgevraagd voor renovaties of voor het organiseren van events kunnen de verschillende leveranciers dit vanop afstand doen. Dankzij de geïntegreerde meetfunctie en de gedetailleerde vloerplannen die samen met de virtuele tour worden opgeleverd, kunnen de verschillende leveranciers vloeren, objecten en muren meten. Zo hoeven ze niet meer allemaal fysiek langs te komen, kan het Ter Elst team of haar klanten de eerste offertes sneller vergelijken en kan er ook sneller een knoop worden doorgehakt. Daarnaast hoeft het Ter Elst team zich ook niet meer vrij te maken voor deze fysieke bezichtigingen, waardoor ze efficiënter kunnen werken

Customer Experience

Uitdagingen

  • Sales op eigen website boosten: momenteel boeken heel wat hotelgasten hun kamer via online travel agencies, zoals booking.com, waardoor Hotel Ter Elst ook een aanzienlijke commissie moet afgeven en heel wat winstmarge verliest. Daarnaast zijn er ook heel wat andere hotels in de buurt, wat betekent dat Hotel Ter Elst eruit moet springen zowel online als offline. Aangezien heel wat hotelgasten hun zoektocht online starten en vooral de eerste drie zoekresultaten in zoekmachines bekeken worden, is het belangrijk dat ze in de top drie scoren. Voor heel wat keywords is dit niet het geval, waardoor er een behoorlijk deel van het marketingbudget aan SEA moet worden besteed.
  • Klantbeleving optimaliseren: het personeel is gedurende de werkuren beschikbaar. Wanneer een klant informatie nodig heeft en zijn/haar contactpersoon niet aanwezig is, moet de klant wachten om deze informatie te verkrijgen en zijn/haar event bijvoorbeeld verder te organiseren. Daarnaast worden de klantenverwachtingen niet altijd correct gesteld doordat foto’s bijvoorbeeld vanuit een specifieke hoek getrokken worden of videobeelden vanuit specifieke standpunten gemaakt worden, waardoor ze ook niet altijd ingelost kunnen worden. Tenslotte is het hotel ook gigantisch, waardoor je als gast of bezoeker snel verdwaal loopt.
  • Efficiënter & sneller werken: bij het organiseren van een event zijn er verschillende beslissingsnemers betrokken. Aangezien iedereen fysiek moet langskomen, moeten de agenda’s van de verschillende beslissingsnemers matchen met die van het Ter Elst team. Vaak zorgt dit voor problemen, waardoor het beslissingsproces onnodig lang duurt. Naast het feit dat er verschillende beslissingsnemers betrokken zijn in het beslissingsproces, moeten er soms ook herstellingen gebeuren. Hierdoor moeten er verschillende leveranciers langskomen om een offerte te maken. Soms worden er ook verschillende mails over en weer gestuurd om nog extra informatie te verkrijgen, wat het heel inefficiënt maakt.

 Oplossingen

  • Sales op eigen website boosten: de 3-DEE interactieve tour zorgt ervoor dat de SEO wordt geoptimaliseerd aangezien de interactieve tour op de website wordt geplaatst en gedurende een lange tijd bekeken wordt. Daarnaast zorgt het interactieve karakter van de virtuele tour ervoor dat de prospecten op voorhand alles kunnen bekijken op een gedetailleerde en transparante manier, waardoor ze weten wat ze kunnen verwachten.
  • Klantbeleving optimaliseren: in tegenstelling tot video’s of foto’s die uit bepaalde standpunten getrokken zijn, heeft de prospect zelf de controle in handen. Hierdoor kan hij/zij zelf bekijken wat hij/zij interessant vindt. Op deze manier wordt niet alleen de beleving geoptimaliseerd, maar ook de verwachtingen worden correct gesteld vanaf het begin. Dankzij de Google maps integratie en het mini-vloerplan loopt bovendien niemand nog verloren in het hotel, aangezien ze zich eenvoudig kunnen oriënteren in het hotel, kunnen zien hoe ze er kunnen geraken en waar ze kunnen parkeren.
  • Efficiënter & sneller werken: aangezien de interactieve tour van Ter Elst 24/7 beschikbaar is en bekeken kan worden op elk mobiel toestel, kunnen klanten het hotel bekijken waar en wanneer ze willen. Zelfs wanneer het personeel niet aanwezig is, kunnen de prospecten toch verder geholpen worden. Daarnaast zorgen de geïntegreerde meetfunctie en het gedetailleerde vloerplan ervoor dat leveranciers van op afstand een offerte kunnen maken en klanten ook hun event kunnen organiseren, zonder elke keer fysiek te moeten langskomen. Hierdoor hoeven de agenda’s minder vaak naast elkaar gelegd worden, kunnen offertes sneller opgevraagd en vergeleken worden en kunnen klanten ook op een snellere en efficiëntere manier hun events organiseren.

Are you next?
Let's talk!