Hotel Matelote

Pilar: Security - Customer Experience
Security
Customer Experience

Security

Uitdagingen

  • Schade: in Hotel Matelote zijn er nog veel authentieke architecturale elementen aanwezig uit de 16de Hoewel de kans bestaat dat ze op termijn wel beschadigd geraken, zijn er buiten foto’s geen andere bewijsstukken om de staat van het hotel voor de schade aan te tonen.
  • Offertes opvragen: aangezien het hotel heel authentieke architecturale elementen bevat, is het soms mogelijk dat bepaalde zaken gerenoveerd, gerestaureerd of hersteld moeten worden. Hiervoor moeten er verschillende partijen fysiek langskomen om een offerte op te maken. In sommige gevallen wordt er ook nog over en weer gemaild indien er informatie ontbreekt.

 Oplossingen

  • Schade: de 3-DEE virtuele tour wordt met een 4K camera gemaakt en wordt samengesteld door verschillende panorama’s die op verschillende punten in een locatie werden gemaakt aan elkaar te plakken. Bijgevolg kan alles in een locatie op een gedetailleerde en interactieve manier bekeken worden op verschillende standpunten. Daarnaast werd de 3-DEE virtuele tour op een specifiek moment gemaakt, waardoor er ook altijd een vaste datum gelinkt is aan de virtuele tour. Wanneer er schade optreedt, kunnen de beelden bijgevolg in detail geraadpleegd worden.
  • Offertes opvragen: dankzij de geïntegreerde meetfunctie in de 3-DEE virtuele tour kunnen verschillende leveranciers een offerte opmaken van op afstand. Zo kunnen ze alle muren, objecten en vloeren meten en zelfs de locatie bekijken en herbekijken. Op deze manier hoeft er minder over en weer gemaild worden. En als kers op de taart kunnen er sneller beslissingen genomen worden aangezien niet iedereen nog fysiek aanwezig moet zijn en zijn/haar agenda vrij moet maken.

Customer Experience

Uitdagingen

  • Sales (op eigen website) verhogen: Hotel Matelote ligt in Centrum Antwerpen waar ook heel wat andere (boetiek) hotels zijn. Bijgevolg is het een uitdaging om er zowel online als offline uit te springen. Daarnaast boeken veel hotelgasten boeken hun verblijf op online travel agencyplatformen (OTA’s) zoals Booking.com. Aangezien deze OTA’s heel wat commissie nemen, blijft er weinig winst voor Hotel Matelote over. Toch blijft het een uitdaging om de hotelgasten rechtstreeks te laten boeken hoewel dit goedkoper is.
  • Efficiënter werken: aangezien het een klein boetiekhotel is en de eigenaar zo goed als alles van A tot Z doet, komt hij soms handen te kort. Daarom is het belangrijk om zijn tijd efficiënt in te zetten en bepaalde taken te automatiseren of minder omslachtig te maken. Soms is het hotel volledig verhuurd, wat vaak gepaard gaat met veel vragen en veel heen-en-weer gemail dat zeer tijdrovend kan zijn. Bovendien zijn er dan ook meerdere partijen betrokken, waardoor het soms langer duurt dan nodig zou zijn, aangezien elke beslissingsnemer fysiek aanwezig moet zijn.
  • Klantbeleving optimaliseren: aangezien foto’s niet altijd de juiste sfeer weergeven en vaak uit bepaalde hoeken worden trokken, kan het een verkeerd beeld weergeven van de werkelijkheid. Wanneer de hotelgasten een verkeerd beeld hebben, kunnen de verwachtingen verkeerd gesteld worden en bijgevolg ook niet ingelost worden. Dit laatste resulteert dan in ontevreden klanten en slechte reviews. Om dit te voorkomen, wilt de eigenaar op een transparante manier communiceren met zijn prospecten, zodat er geen miscommunicatie kan zijn.

Oplossingen

  • Sales (op eigen website) verhogen: om ervoor te zorgen dat er meer hotelgasten via de website boeken, is het belangrijk om de online visibiliteit te verhogen. De 3-DEE interactieve tour wordt op de website geplaatst. Bijgevolg kan de SEO geoptimaliseerd worden, aangezien het door heel wat websitebezoekers gedurende een lange tijd bekeken wordt. Daarnaast zorgt de transparante en gedetailleerde interactieve tour ervoor dat de gasten weten wat ze kunnen verwachten, waardoor de drempel lager ligt om voor het hotel te kiezen.
  • Efficiënter werken: in tegenstelling tot de beschikbaarheden van de eigenaar is de 3-DEE interactieve tour 24/7 beschikbaar. Daarnaast kan het ook bekeken worden op elk mobiel toestel en bevat het heel wat antwoorden op mogelijke vragen van de prospecten. Hierdoor wordt het over en weer mailen tot een minimum beperkt. Aangezien het een gebruiksvriendelijke tool is een eenvoudig gedeeld kan worden, hoeft niet meer elke beslissingsnemer fysiek aanwezig te zijn en kan het salesproces ook versneld worden.
  • Klantbeleving optimaliseren: de 3-DEE interactieve tour zorgt ervoor dat het volledige hotel uit verschillende hoeken bekeken kan worden. Hierdoor weten de gasten exact wat ze kunnen verwachten en worden ze niet op het verkeerde been gezet door enkel foto’s die uit de juiste hoeken werden getrokken te bekijken. De verwachtingen van de hotelgasten worden ingelost en de beleving voor, tijdens en na het bezoek aan Hotel Matelote wordt geoptimaliseerd, dankzij de transparante en interactieve tour. Bijgevolg resulteert dit ook in een hoger aantal positieve schriftelijke en mondelinge beoordelingen.

Are you next?
Let's talk!