BMW Meerschman

Pilar: Security - Customer Experience
Security
Customer Experience

Security

Uitdagingen

  • Schade: de showroom van BMW Meerschman werd in 2021 volledig vernieuwd. Wanneer een schade aangericht zou worden door een natuurramp bijvoorbeeld, dan kan de staat van de locatie enkel op basis van foto’s worden aangetoond. Als dan de plek(ken) waar er schade is aangericht niet of niet duidelijk in beeld staan, kan de staat voor de schade niet aangetoond worden.

Oplossingen

  • Schade: de 3-DEE interactieve tour wordt op een specifieke datum gescand, waardoor er een vaste datum aan de virtuele tour hangt. Wanneer er schade optreedt kan de 3-DEE virtuele tour bijgevolg geraadpleegd worden en kan er worden aangetoond in welke staat de locatie zich bevond voor de schade. Daarnaast is de 3-DEE virtuele tour gescand met een 4K camera en wordt de camera op verschillende standpunten geplaatst. Hierdoor kan alles in detail bekeken worden van op verschillende standpunten.

Customer Experience

Uitdagingen

  • Sales verhogen: naast de BMW-wagens worden er ook accessoires en diensten verkocht. Toch is het voor de prospect niet altijd duidelijk wat ze allemaal kunnen kopen, waardoor de cross-selling beperkt blijft. Daarnaast is de data die BMW Meerschman over haar klanten bezit beperkt, waardoor de inrichting van de showroom vooral op basis van de stockvoorraad gebeurt en in beperkte mate strategisch is ondersteund.
  • Marketingcampagnes: veel prospecten starten hun zoektocht online in zoekmachines en vaak raadplegen ze hierbij reviews vooraleer ze overgegaan tot een aankoop. Aangezien de eerste drie zoekresultaten vooral bekeken worden in zoekmachines en BMW Meerschman niet voor alle keywords in deze top drie scoort, moeten ze heel wat marketingbudget steken in SEA.
  • Efficiënter werken: net zoals andere fysieke showrooms, heeft die van BMW Meerschman ook beperkte openingsuren. Daarom is het belangrijk om deze werkuren efficiënt in te zetten, door kwalitatievere leads te generen. Daarnaast worden er soms offertes opgevraagd voor renovaties, herstellingen en POS materiaal. Alle leveranciers komen vervolgens fysiek langs om een offerte te bezorgen, wat betekent dat het personeel hier ook elke keer tijd voor moet vrijmaken.
  • Klantbeleving optimaliseren: in de buurt van de showroom zijn verschillende concurrenten van andere automerken, maar ook concullega’s van MINI en BMW. Daarom is het belangrijk om zich te onderscheiden van hen. Bovendien zijn BMW-klanten er trots op BMW-eigenaar te zijn en laten ze dat graag zien met hun auto’s en accessoires. Hoewel BMW Meerschman heel wat events voor deze community organiseert, is toch niet altijd iedereen op de hoogte.

 Oplossingen

  • Sales verhogen: dankzij de 3-DEE interactieve tour kunnen de diensten en accessoires naar keuze ook gelinkt worden. Zo kunnen de bezoekers van de interactieve tours bekijken welke dakkoffers compatibel zijn met de wagen, welke extra diensten er worden aangeboden enz. Daarnaast is het ook mogelijk om tijdelijke acties en promoties in de kijker te zetten. Bovendien kan er uit de 3-DEE interactieve tour ook data gehaald worden, wat ervoor kan zorgen dat de showroom op een strategischere manier kan worden ingericht om zo de sales te boosten.
  • Marketingcampagnes: aangezien de 3-DEE interactieve tour op de website wordt geïmplementeerd en gemiddeld 6 minuten bekeken wordt, daalt de bounce rate en wordt de SEO geoptimaliseerd. Bijgevolg moet er minder budget worden uitgegeven aan SEA. Daarnaast wordt er naast de interactieve tour ook marketingcontent en tips bezorgd om de 3-DEE interactieve tour te communiceren en te boosten.
  • Efficiënter werken: de 3-DEE interactieve tour is 24/7 beschikbaar en kan op alle toestellen bekeken worden. Hierdoor kunnen leveranciers, prospecten en zelfs het personeel van het hoofdkantoor de volledige showroom bekijken waar en wanneer ze willen. Daarnaast kan POS materiaal eenvoudig besteld worden en kunnen offertes eenvoudig worden opgevraagd dankzij de geïntegreerde meetfunctie. Hierdoor hoeven de leveranciers niet fysiek langs te komen voor een eerste offerte en hoeft het personeel van BMW Meerschman ook geen extra tijd vrij te maken voor deze meetings.
  • Klantbeleving optimaliseren: aangezien BMW Meerschman heel wat events organiseren voor hun BMW community, worden deze dankzij de 3-DEE interactieve tour op verschillende manieren in de kijker gezet. Daarnaast kunnen de prospecten in de virtuele tour al heel wat informatie vinden, waardoor ze beter geïnformeerd zijn over de verschillende mogelijkheden. Bovendien zorgt het persoonlijke aspect van de 3-DEE interactieve tour er ook voor dat de drempel verlaagd wordt om fysiek langs te komen. Bijgevolg zullen de leads niet alleen kwalitatiever zijn, maar ook gemakkelijker over de streep gehaald kunnen worden.

Are you next?
Let's talk!