Vlerick campus Brussel

Vlerick is een gerenommeerd onafhankelijke Belgische business school dat gekend staat om haar managementopleidingen in de Benelux.

 

Wat waren hun uitdagingen?

Als internationale instelling was het belangrijk voor Vlerick om zowel de toekomstige nationale als toekomstige internationale studenten de mogelijkheid te geven om zich een correct beeld te vormen van wat een opleiding bij Vlerick inhield. Hoewel ze al actief waren op vele fysieke en virtuele internationale beurzen, konden ze vaak enkel verbaal informatie geven of leuke weetjes vertellen aan de toekomstige studenten. Daarom zochten ze naar een alternatief om die beleving op een innovatieve manier te kunnen brengen. Daarnaast was het vooral voor internationale studenten niet altijd mogelijk om fysiek de campus te bezoeken, waardoor ze ook hier een oplossing voor wilden zoeken.

Nadat een student zich heeft ingeschreven voor een opleiding wilde Vlerick ook hier de onboarding beleving optimaliseren. De Vlerick studenten hebben soms les op een andere campus. Ook hier wilde ze op inspelen, door hen de kans te geven om eenvoudig hun leslokalen te vinden in de Brusselse campus.

 

Waarom Vlerick voor 3-DEE koos?

 1. Onboarding internationale en nationale studenten: De virtuele tour speelt hier een belangrijke rol, doordat het op een interactieve en gedetailleerde manier de volledige campus en het campusleven weergeeft. Aan de hand van de mini-map kunnen de toekomstige studenten zich oriënteren in de 5000 m2 grote campus. Daarnaast zorgen de labels ervoor dat de toekomstige studenten ook leuke weetjes over de campus kunnen ontdekken. Maar ook de sfeer wordt in de vorm van foto’s, video’s en testimonials in de virtuele tour geïntegreerd om de onboarding compleet te maken. Op deze manier weten de toekomstige studenten wat ze kunnen verwachten en worden hun verwachtigen ook ingelost.
 2. Onboarding collega’s: naast de studenten is de 3-DEE virtuele tour ook een handige tool voor de professoren en andere collega’s van Vlerick. Doordat ze niet altijd op dezelfde campus lesgeven, kunnen ze zich eenvoudig oriënteren aan de hand van de mini-map en het menu.
 3. Campusbeleving optimaliseren: de 3-DEE virtuele tour zorgt ervoor dat je de volledige campus op een gedetailleerde en interactieve manier kan ontdekken. Voor de studenten die voor de eerste keer op de campus komen, geeft het ook de mogelijkheid om zich eenvoudig te oriënteren en zelfs verborgen parels te ontdekken.
 4. Drempel verlagen om contact op te nemen: vanaf het begin wil Vlerick haar studenten op zijn/haar gemak stellen. Dankzij de chatfunctie en het contactformulier kunnen de toekomstige studenten, proffen en zelfs ouders eenvoudig en snel hun vragen stellen. Vervolgens kan Vlerick deze personen gaan retargetten, waardoor het geen verloren leads zijn.
 5. 24/7 beschikbaar: de campus van Vlerick is voor haar studenten 24/7 beschikbaar. De 3-DEE virtuele tour zorgt ervoor dat ook toekomstige studenten de campus al kunnen bekijken, zonder te moeten wachten op een opendeurdag.
 6. Online visibiliteit verhogen: Doordat ze de 3-DEE virtuele tour op de website wordt geplaatst, blijven de websitebezoekers langer op de website en wordt de bounce rate dus ook verlaagd. Bijgevolg zal de website ook hoger ranken op search engines.
 7. Sociale mediacontent: elke keer opnieuw socialemediacontent creëren vergt veel werk en tijd, maar betekent ook dat je elke keer weer creatief uit de hoek moet komen. Om hierbij te helpen, worden er naast de 3-DEE virtuele tour ook panorama’s, video’s en foto’s geleverd.
 8. Facility: de geïntegreerde meetfunctie zorgt ervoor dat ook het facility departement de 3-DEE virtuele tour kan gebruiken. Zo kunnen ze eenvoudig offertes opvragen zonder alle leveranciers fysiek te laten komen.
 9. Jobbeurs: meerdere keren per jaar organiseert Vlerick een jobbeurs waar bedrijven het jong talent kunnen scouten. Dankzij de meetfunctie en de virtuele tour kunnen de participerende bedrijven hun stand gemakkelijker aankleden, doordat ze weten hoeveel plaats ze hebben. Daarnaast kunnen ze zich ook eenvoudig oriënteren in het gebouw. De geïntegreerde Google Maps functie zorgt er bovendien ook voor dat ze gemakkelijk kunnen zien hoe ze op de campus kunnen geraken.
 10. Verhuur van vergaderzalen: Vlerick verhuurt haar vergaderzalen zowel aan studenten, alumni, partners als externen. De virtuele tour zorgt ervoor dat ze kunnen zien wat ze kunnen verhuren. Via de chatfunctie en het contactformulier kunnen ze vervolgens gemakkelijk de vergaderzaal naar keuzen boeken.
 11. Brandveiligheid: de verschillende nooduitgangen werden in de 3-DEE virtuele tour aangeduid. Wanneer bepaalde studenten of personeelsleden niet aanwezig zijn op een brandoefening, kunnen ze toch nog zien hoe ze moeten evacueren.
We use cookies to give you the best experience.