3DEE virtual tours about us - Start it @KBC accelerator program - doll house

Start it @KBC co-working space

Start it @KBC is het grootste acceleratorprogramma in België die start-ups helpt om hun bedrijf te laten groeien. Daarnaast bieden ze deze start ups dankzij Start it Hubs het eerste jaar ook gratis hun co-working spaces in 6 verschillende Vlaamse steden aan.

 

Wat waren hun uitdagingen?

Het is tijdrovend om de volledige co-workingruimte te tonen aan kandidaat-huurders telkens wanneer een ruimte beschikbaar komt. Hierdoor was Start it @KBC op zoek naar een oplossing om deze tijd te verminderen en efficiënter te werken. Ze wilden ook hun partners in de kijker zetten om hun zichtbaarheid te vergroten en het makkelijker te maken voor hun start-ups om uit te zoeken welke partners in het programma zaten en hoe/in welke gebieden zij hen konden helpen. Tot slot, wanneer huurders voor het eerst naar hun kantoorruimte komen en bijvoorbeeld een vergaderruimte boeken, weten ze niet waar die is, dus moeten ze het hele gebouw door lopen om erachter te komen. Een 3DEE virtuele tour was een ideale oplossing voor deze uitdagingen.

 

Waarom Start it @KBC voor 3DEE koos?

 1. Hogere bezettingsgraad: de 3DEE virtuele tour werd geïmplementeerd op de website van Start it @KBC. Doordat het wel even duurt om de volledige co-working space te ontdekken en ook door de leden gebruikt kan worden om een meeting room te zoeken en te boeken, daalt de bounce rate en wordt de online zichtbaarheid geoptimaliseerd. De hogere ranking op Google zorgt ervoor dat meer mensen bereikt kunnen worden en dus ook dat de bezettingsgraad wordt verhoogd.
 2. Tijd besparen: doordat de 3DEE virtuele tour 24/7 beschikbaar is en in detail bekeken kan worden van op eender welk toestel, kunnen de geïnteresseerden de volledige co-working space ontdekken. Hierbij kunnen ze enerzijds bekijken welke kantoren nog vrij zijn, maar ook welke andere faciliteiten er nog aanwezig zijn in het gebouw. Wanneer zij een afspraak maken voor een fysieke bezichtiging, zijn zij effectief geïnteresseerd, waardoor beide partijen zicht niet onnodig fysiek hoeven te verplaatsen voor een bezichtiging als er geen interesse is.
 3. De verwachtingen correct stellen: dankzij de labels die worden toegevoegd aan hun 3DEE virtuele tour kan er enerzijds informatie worden verschaft over de co-working space, maar anderzijds ook aangeduid worden welke kantoren/ruimtes nog vrij zijn en welke niet. Hierdoor weten de potentiële huurders waar ze zich aan kunnen verwachten en uit welke ruimtes zijn nog kunnen kiezen.
 4. Personeelskosten verminderen: de 3DEE virtuele tour kan in detail bekeken worden en de potentiële huurder weet wat hij/zij kan verwachten, waardoor ze enkel een afspraak zullen inplannen om het pand fysiek te bezichtigen als ze effectief geïnteresseerd zijn. Hierdoor worden de leads kwalitatievere wat ervoor zorgt dat het personeel van Start it @KBC en de potentiële huurder zich minder vaak verplaatsen en kan hij/zij efficiënter te werk gaan.
 5. Nieuwe partners aantrekken een hogere ROI voor de huidige partners aanbieden: dankzij de labels in de 3DEE virtuele tour konden de partners op een originele manier in de kijker worden gezet. Daarnaast kon Start it @KBC de members ook op een eenvoudige manier laten kennismaken met de verschillende partners. Op die manier krijgen de partners meer visibiliteit en dus ook een hoger rendement op hun investering.
 6. Memberbeleving optimaliseren: het menu in de 3DEE virtuele tours helpt de members van de co-working space om eenvoudig te ontdekken waar de meeting room zich bevindt die ze hebben geboekt. Op die manier moeten ze niet in de volledige co-working space wandelen om de meeting room te vinden.
 7. Brandoefening: wanneer er brand uitbreekt is het alle hens aan dek. Doordat de leden niet elke dag aanwezig zijn, bestaat de kans dat ze de brandoefening missen, waardoor het belangrijk is om hen in te lichten hoe ze moeten evacueren. De 3DEE virtuele tour kan worden gebruikt als een trainingsmiddel voor huurders om de nooduitgang gemakkelijk te vinden wanneer dat nodig is.
 8. Verzekering: in het geval van schade (fysieke schade door een huurder, brand, water, enz.) kan de 3DEE virtuele tour gebruikt worden om de staat van het pand voor de schade aan te tonen.
 9. Content voor sociale media & website: naast de 3DEE virtuele tour worden er ook foto’s, panorama’s en video’s geleverd die gebruikt kunnen worden voor de socialemedia-accounts, maar ook voor de website. Hierdoor moeten ze bepaalde content al zelf niet meer uitwerken, omdat dit al voor hen werd uitgewerkt.
 10. Communicatie/promotie pop-up: tijdelijke acties of belangrijke communicaties kunnen dankzij een pop up gemakkelijk gedeeld worden in de 3DEE virtuele tour. Op die manier kunnen enerzijds de leads worden gegenereerd door de contactgegevens van de bezoeker te vragen, maar anderzijds kunnen ook nieuwe openingsuren of andere belangrijke boodschappen gecommuniceerd worden.
 11. Statistieken: wanneer Start it @KBC socialemediacampagnes lanceert, kunnen ze eenvoudig aan de hand van de statistieken analyseren via welke kanalen de bezoekers zijn gekomen en op die manier hun marketingbudget optimaliseren.

 

Features:

 • Gezichten & vertrouwelijke informatie blurren
 • Logo
 • Contactformulier
 • Menu
 • Call-to-actions
 • Vloerplan
 • Mini map
 • Doll house
 • Statistieken

Laat ons samenwerken

Is uw project het volgende?

We use cookies to give you the best experience.