Waarom 3DEE virtuele tours voordeliger zijn dan video’s!

verschil virtuele tours en video's

Ouderwetse marketinginstrumenten worden vaak gekozen wanneer bedrijfsleiders of marketingmanagers hun fysieke ruimte of een nieuw product in de kijker willen zetten. Gewoonlijk worden er foto’s, video’s, sociale mediaposts enz. gemaakt of persberichten opgesteld. Deze investeringen worden meestal door een consument gezien en vervolgens vergeten. Daarom is het belangrijk om ook op lange termijn je bedrijf of product in de kijker te zetten en te houden. 3DEE virtuele tours kunnen hierbij helpen. En dit zijn de grootste verschillen tussen 3DEE virtuele tours en video’s.

1. Op een interactieve manier het bedrijf of product ontdekken

Het grote verschil tussen een video en een 3DEE virtuele tour is de interactie. Een video van meer dan 1 minuut zal niemand aandachtig bekijken. Terwijl ze wel 5 minuten of meer zullen spenderen om de volledige tour op een interactieve manier te ontdekken. Waarom? Je kan het vergelijken met een monoloog. Wanneer iemand een uur tegen je praat, maar je zelf niets kan zeggen of kan doen, zal je aandacht sneller verdwijnen. Maar wanneer je zelf een actieve rol speelt in het gesprek, gaat de tijd zo voorbij. Bij 3DEE virtuele tours is dat hetzelfde.

Een 3DEE virtuele tour is een beleving op zich is. Als videomaker heb je zelf de controle van wat je laat zien en wat niet, terwijl bij een 3DEE virtuele tour de rollen zijn omgedraaid. De virtuele tourbezoeker kan zelf beslissen wat hij/zij wil bekijken en hoeveel tijd hij/zij hieraan wilt besteden. Wil hij of zij die ene ruimte in detail bekijken of herbekijken? Dit kan doordat hij/zij eenvoudig kan navigeren van de ene ruimte naar de andere of de menu kan gebruiken.  Wil hij/zij met een verkoper spreken? Check! Ook hiervoor moet hij/zij niet meer navigeren op de website of de contactgegevens opzoeken. De chatfunctie en het contactformulier zorgen ervoor dat hij/zij in een vingerknip zijn/haar vraag kan stellen.

2. Online visibilteit verhogen

Een video voor een kort pleziertje. Volgens Hubspot mag je video op Instagram niet langer zijn dan 30 seconden en op YouTube maximum 2 minuten duren. Wanneer je je YouTube video dus implementeert op je website heb je in het beste geval je bezoeker 2 minuten op je website kunnen houden. Tenzij je vaker video’s en nieuwigheden op je website post, zal de websitebezoeker niet meer opnieuw langskomen. Bijgevolg blijft hij/zij een unieke websitebezoeker.

De 3DEE virtuele tours worden langer bekeken dan 2 minuten, aangezien het best wat tijd neemt om het volledige bedrijf te bekijken. Daarnaast kan het dankzij de labels in de vorm van een I-frame, tekst, video, foto’s, enz. interactief gemaakt worden. Maar ook de pop-ups kunnen helpen om promoties aan te kondigen of bepaalde informatie te communiceren. Tenslotte zorgen de 3DEE virtuele tours ervoor dat je alles in detail kan bekijken alsof je er fysiek bent. Hierdoor kan het door meerdere mensen gebruikt worden. Zo kan iedereen in de virtuele tour meten, dankzij de meetfunctie. Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij onboardings of de klanten op de hoogte brengen van wat ze kunnen verwachtingen. Wat ervoor zorgt dat mensen regelmatig terugkomen op je website en dus geen unieke bezoekers blijven. De klantbeleving en interactie vergroten bovendien ook je kans om je potentiële en huidige klanten om te zetten in een loyale klant.

Hoe vaker een persoon je website terug bezoekt en hoe langer hij/zij op je website blijft hoe beter. Het zorgt er namelijk voor dat je hoger zal ranken op de zoekmachines. Volgens Google geldt: hoe langer iemand op je website blijft, hoe relevanter de informatie is. En hoe meer mensen dus de inhoud kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

3. Statistieken bij de virtuele tours

Hoe beter je je klant kent, hoe beter je je marketing kan maken en hoe meer je zal kunnen verkopen. Daarom worden de 3DEE virtuele tours gelinkt aan statistieken. Deze zorgen ervoor dat je kan zien via welke kanalen de virtuele tourgebruikers zijn gekomen. Daarnaast kan je ook zien hoelang ze op de 3DEE virtuele tours zijn gebleven. Wat er dus ook voor zorgt dat je een sociale mediacampagne tijdig kan stoppen als ze niet lang op de website blijven of niet de gewenste acties ondernemen. Dit laatste kan je zien, doordat je bijvoorbeeld kan analyseren hoeveel clicks je hebt gehad op een bepaalde call-to-action of label. Tenslotte is er ook een heatmap voorzien. De heatmap zorgt ervoor dat je kan analyseren welke plekken in je bedrijf het minst vaak werden bekeken. Het laat je toe om je visual merchandising te optimaliseren, maar ook om de virtuele tour op een andere plaats te starten, zodat je virtuele tour bezoekers zeker alles hebben bekeken.

Ontdek hoe 3DEE virtuele tours een verschil kunnen maken in jouw bedrijf.

We use cookies to give you the best experience.