Wat je waarschijnlijk nog niet doet en je zaak de nek om zal draaien!

Je niet meer voor alles fysiek moeten verplaatsen, tijd op overschot hebben, je marketingcampagnes kunnen analyseren, je marktaandeel laten vergroten – het klinkt allemaal als muziek in onze ogen, maar wist je ook dat je dit allemaal kan waarmaken door één simpel marketingtool te implementeren in je bedrijf? Zoek niet langer, want het antwoord is: 3DEE virtuele tours! En dit is hoe ze je bedrijf kunnen helpen!

 

  1. Je marktaandeel vergroten

Klanten hebben vandaag een groter aanbod om uit te kiezen. Hierdoor is het belangrijk om je als bedrijf te onderscheiden van je concurrenten. Je product of dienst is natuurlijk essentieel, maar ook je klantbeleving kan een belangrijke invloed hebben, want wist je dat 73% van de bedrijven met een geweldige klantbeleving financieel beter presteren dan hun concurrenten?

 

Je klantbeleving optimaliseren start natuurlijk bij het begin van het aankoopproces. Volgens Oberlo starten 63% van alle aankopen online, waardoor het essentieel is dat je online zichtbaar bent. Je kan kiezen voor SEA (Search Engine Advertising), maar je kan ook je SEO (Search Engine Optimization) optimaliseren. De 3DEE virtuele tour zorgt er bijvoorbeeld voor dat je bounce rate daalt, doordat de virtuele tour op je website wordt geïmplementeerd en best wat tijd vergt om dit volledig te bekijken. Daarnaast kan het door verschillende mensen gebruikt worden, waardoor ze regelmatig terug zullen komen op je website en zo dus volgens Google relevante info zullen bevatten.

 

Naast de SEO-optimalisatie, zorgen 3DEE virtuele tours ervoor dat de verwachtingen van de klant worden ingelost. Een ontevreden klant zal het met 9 tot 15 mensen delen, waardoor je door één ontevreden klant tot wel 15 potentiële klanten kan verliezen. In tegenstelling tot een ontevreden klant, hebben tevreden klanten 5x meer kans om opnieuw te consumeren en 4x meer kans om het bedrijf aan te bevelen aan iemand anders.

 

De SEO-optimalisatie, de positieve beoordelingen op websites, Google My Business en sociale mediaplatformen zorgen voor een hogere ranking op zoekmachines zoals Google, waardoor je een hogere online visbiliteit krijgt. Hierdoor wordt je product of dienst aan meerdere mensen blootgesteld, waardoor de kans op conversie stijgt en zo dus ook je marktaandeel.

 

  1. Meten is weten

Om beter en meer sales te genereren is het belangrijk om je klant te leren kennen, want hoe beter je zijn/haar noden begrijpt, hoe beter je hierop zal kunnen inspelen. Daarom is het essentieel om zoveel mogelijk data te verzamelen, te analyseren, te evalueren en conclusies uit te trekken. Bij de virtuele tours van 3DEE, worden ook statistiekenrapporten geleverd.

 

Naast het aantal bezoekers en gebruikers en de gemiddelde bezoektijd, is er ook een heatmap. Dit geeft weer op welke plaatsen in de virtuele tours de meeste bezoekers zijn geweest. Op die manier kan je als bedrijf je visual merchandising optimaliseren, maar ook je virtuele tour veranderen. Hoe? Wel, doordat je de virtuele tours op een andere (minder populaire) plaats kan laten starten, maar ook door de volgorde van de menu te veranderen en op deze manier te zorgen dat ook de minder populaire/bekende producten, kamers, ruimtes, modellen enz. bekeken worden. Maar wacht er is meer!

 

Daarnaast kan je ook bekijken via welke bronnen de mensen op je virtuele tour zijn gekomen. Wanneer je bijvoorbeeld een sociale mediacampagne hebt lopen, kan je bekijken of dit een goede investering is of of dat je best je campagne kan stoppen, aanpassen en terug kan lanceren.  

 

  1. Tijd optimaliseren & beslissingsproces versnellen

We hebben allemaal maar 24u in een dag, waardoor je best efficiënt(er) tewerk gaat. De Coronapandemie in 2020 heeft er al voor gezorgd dat we ons niet meer voor elke meeting fysiek hoeven te verplaatsen, maar 3DEE virtuele tours helpen je om nog minder tijd door te brengen in de file en je agenda op een efficiëntere manier in te delen. Hoe? Wel, virtuele tours zorgen ervoor dat je het pand volledig kan bekijken wanneer je wilt en op eender welk mobiel toestel, waardoor niet meer elke beslissingsnemer fysiek aanwezig hoeft te zijn. Een dubbele boeking of een afspraak moeten verplaatsen voor een (potentiële) klant zal dus veel minder vaak voorkomen. Bovendien zal je ook kwalitatievere leads genereren, waardoor je zo goed als alleen maar geïnteresseerde leads zal overhouden.

 

Daarnaast zorgt de meetfunctie ervoor dat je alles kan meten, waardoor je als eventplanner bijvoorbeeld niet meer fysiek moet langskomen om de locatie te meten. Maar ook dat je als koper/huurder van een pand ook je verhuis kan voorbereiden, offertes voor renovaties kan opvragen of meubels kan bestellen.

We use cookies to give you the best experience.