8 manieren om de online visibiliteit van je bedrijf te boosten – deel 1: website

Hoewel er verschillende elementen je online visibiliteit beïnvloeden is één van de belangrijkste zaken je website, omdat het je visitekaartje is en waarschijnlijk de eerste plek is waar je (potentiële) klant je zal opzoeken. Daarom is het belangrijk om je website kritisch onder de loep te nemen en in detail te bekijken.

Snelheid
Je bent net geland op je website. Bekijk even hoelang het heeft geduurd tegen dat je website werd geladen. De eerste 5 seconden hebben namelijk de grootste impact op de conversie ratio. Daarnaast beïnvloedt de snelheid van je website ook je SEO, dus bekijk dit zeker!

Welkomspagina
Begin bij het begin en kijk naar de welkomspagina. Hierbij is het vooral belangrijk om na te gaan of je welkomspagina visueel en tekstueel aantrekkelijk is om verder te lezen. Als dit niet het geval is, dan zullen je websitebezoekers afhaken en gaat de rest van je website ook verloren.

Design
Kijk goed naar het design van je website. Komen de kleuren van je merk hier naar boven en is het lettertype leesbaar? Naast de welkomspagina is het ook belangrijk dat de rest van website aantrekkelijk blijft en je websitebezoeker aanspoort om verder te blijven lezen.

Responsive
Wist je dat er meer dat er volgens Statista meer dan 55% op een mobiel apparaat surft? Het is daarom essentieel dat je website niet alleen goed werkt op desktop, maar ook op de andere mobiele apparaten.

Call-to-actions
Je website is enerzijds informatief, maar het is misschien ook de bedoeling dat je conversie hebt. Analyseer daarom of je wel degelijk voldoende call-to-actions hebt geplaatst met verschillende boodschappen en of de links ook wel degelijk werken. Bekijk ook zeker of je niet te veel call-to-actions hebt geplaatst en of ze dus nog steeds opvallend zijn, zodat niemand ze over het oog kan zien.

Actuele informatie
Er is niets zo vervelend als informatie die niet actueel is of openingsuren die niet meer kloppen. Bekijk daarom zeker of in de team sectie nog steeds dezelfde mensen werken, of je openingsuren nog kloppen en of de informatie op je website nog steeds actueel is.

Virtuele tour
Gebruiksvriendelijk, 24/7 beschikbaar op eender welk toestel en zo gedetailleerd dat je verwachtingen alleen maar ter plekke kunnen worden ingelost? Dan heb je virtuele tours nodig. Doordat het best wel wat tijd neemt om je volledige hotel, showroom, gallerij, co-working space enz. te bekijken, blijven je websitebezoekers langer op je website en zal je ook hoger ranken op Google. Daarnaast zijn ze zo interactief, origineel en gedetailleerd dat iedereen alles kan bekijken zonder je voor alles te moeten telefonisch of via mail te contacteren.  Schrik om potentiële leads te verliezen? Dat is nergens voor nodig, want zowel dankzij de chatfunctie als door het leadformulier kan iedereen zijn gegevens achterlaten en verlies jij geen enkele lead! Met de chatfunctie kan je zelf de personen retargetten met je social mediacampagne!

Foto’s
Zorg ervoor dat de foto’s op je website je websitebezoekers aantrekken en niet weglokken. Meer specifiek moet je ervoor zorgen dat je hoge kwaliteitsfoto’s hebt en dat ze ook het juiste beeld weergeven. Er is bijvoorbeeld niets zo vervelend als een foto van een badkamer die enkel de douche laat zien, maar niet de rest van de badkamer. Belangrijke tip voor hotels: let er ook op dat je voor de verschillende slaapkamers ook verschillende foto’s laat zien. Vaak worden de foto’s van de beste kamer gebruikt, wat ervoor zorgt dat je gasten uiteindelijk teleurgesteld aankomen. Dat wil je kost wat kost vermijden, want teleurgestelde gasten zorgen niet voor goede (mond-tot-mond) reclame.

Is je website voorlopig nog niet responsive, gebruiksvriendelijk en ook qua snelheid nog niet wat het moet zijn? Dan kan je best voorlopig kiezen om 3DEE virtuele tours te gebruiken als website. Deze zijn niet alleen interactief en origineel, maar ook gebruiksvriendelijk en responsive, waardoor ze je hotel alleen maar ten goede kunnen komen. Daarnaast kunnen ze op zichzelf gebruikt worden dankzij een URL en later ook geïmplementeerd worden op je website!

 

We use cookies to give you the best experience.